OT Artwork - шаблон joomla Новости
3.jpg
1.jpg
5.jpg
6.jpg
4.jpg
2.jpg
Βρίσκεστε εδώ:

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Σύνδεση

Παρακάτω μπορείτε να συνδεθείτε στην περιοχή μελών. Βάλτε τα στοιχεία που σας έχουν δοθεί. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ email ΣΑΣ, ή ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΑ.

ΑΦΙΣΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ1

Links

Υπουργείο Υγείας
 
 
 
 


eof
 
 

Δημοσίευση

Στείλτε μας άρθρα, καταγγελίες, ερωτήσεις με ένα κλικ στο

isargolidos@gmail.com

Αναζήτηση στη σελίδα

Video Gallery

 3

Συνάδελφοι μετά από τρία χρόνια σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ μπορούμε πλέον να κάνουμε έναν απολογισμό όχι μόνο οικονομικό αλλά και ηθικό και επαγγελματικό.

Είναι σαφές (για να μην γίνομαι κουραστικός με τα ίδια και τα ίδια) ότι η πλάστιγγα γέρνει στη μεριά μας φορτωμένη από χρέη του οργανισμού προς εμάς και το σημαντικότερο από μία πολιτική απαξίωσης και αδιαφορίας απέναντί μας.
Θεωρώ πως δεν ευθύνεται μόνο η οικονομική συγκυρία για την απαράδεκτη συμπεριφορά του οργανισμού απέναντί μας γιατί πέρα από την οικονομική του ανεπάρκεια είναι χαρακτηριστική η αδυναμία του (εκούσια ή ακούσια) να πιάσει τους κλέφτες στο χώρο μας, η άρνησή του να μηχανοργανωθεί σωστά και αξιόπιστα εφευρίσκοντας συνεχώς δικαιολογίες για τη μη εφαρμογή ενός σοβαρού συστήματος και βέβαια η μετατόπιση της οικονομικής αδυναμίας του οργανισμού στο τιμολόγιο των εξετάσεων. Αυτές οι τρείς παράμετροι είναι ανεξάρτητες από οικονομικά δεδομένα και θα έδιναν στον ΕΟΠΥΥ τη αξιοπιστία και τη σοβαρότητα που αξίζει να έχει ο μοναδικός διαχειριστής του μόχθου του έλληνα εργαζόμενου και φυσικά θα του μείωνε τα έξοδα τουλάχιστον κατά 30-35% αποφεύγοντας clow back, rebate και άλλες τέτοιες γερμανόφερτες ανακαλύψεις. Και μόνο ο χαρακτηρισμός μας ως ¨πάροχοι¨ δείχνει τη διάθεση και το επίπεδο αντιμετώπισης ενός επιστημονικού ιατρικού κλάδου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ με όποια μορφή αποφασιστεί (καταγγελία συμβάσεων, επίσχεση ή ότι άλλο) άμεσα.

1. Η στάση πληρωμών για την οποία κανένας φορέας δεν μας απάντησε μέχρι τώρα σε συνδιασμό με την κρατικοποίηση των διαθεσίμων των ΟΤΑ και των χρημάτων του κράτους είναι το σημαντικότερο κριτήριο για να μην προσθέσουμε άλλα χρέη και καινούργιες ακάλυπτες επιταγές στα ιατρεία μας.

2. Το 2013 εργαστηκαμε με κούρεμα 45% και λαμβάνοντας υπ όψην μας ότι έχουμε 60% έξοδα προ φόρων τελικά πληρωθήκαμε το 28% της εργασίας μας που μετά τους φόρους έμεινε όχι πάνω από 20% για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις των ιατρείων μας. Καταλαβαίνετε ότι η αποχώρησή μας από τον ΕΟΠΥΥ είναι βιώσιμη επιλογή ακόμα και με το 30% του τζίρου μας αφού θα είναι χωρίς περιττά έξοδα και με μετρητά που εξασφαλίζουν την οικονομική υγεία του ιατρείου μας. Ελπίζω να πείθει αυτή η τελευταία αναφορά και τους πιό δύσπιστους συναδέλφους που πρέπει να έχουν καταλάβει προς τα που πάμε.

3. Αν θέλουμε να κρατήσουμε την ιατρική μας αξιοπρέπεια και να μη γίνουμε αιμοληπτήρια μεγάλων οικονομικών επενδυτών ή συνεταιριστικών μας ομάδων δε πρέπει να ανεχθούμε καμία περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας μας μέσω υποτίμησης της τιμής των εργαστηριακών εξετάσεων.

Προτείνω λοιπόν απο 1η μαίου 2015 να μη δεχόμαστε παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ, να εκτελούμε τις εξετάσεις που μας ζητάει ο ασθενής εκδίδοντας τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά.

Ταυτόχρονα να ξεκινήσει η συζήτηση με το υπουργείο υγείας με τους παρακάτω όρους :

1. διαχωρισμός ιατρείων και πολυιατρείων ανάλογα με την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας μας ( και όχι φυσικών προσώπων και εταιριών όπως είναι σήμερα) σε όλα τα επίπεδα ξεχνώντας τον όρο ¨πάροχο¨ που προσβάλλει την ιατρική μας ταυτότητα .

2. ορισμός επιτροπής ελέγχου κατά της διαφθοράς με πρόεδρο τακτικό δικαστικό και μέλη εκπροσώπους του ΠΙΣ.

3. Αξιολόγηση όλων των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στηριζόμενοι στο γαλλικό σύστημα αξιολόγισης που είναι ανεξάρτητο από την τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης και που δίνει σε κάθε ιατρική πράξη (μοριοποίηση) την ιατρική αξία που της πρέπει.

4. Υπογραφή συλλογικής σύμβασης με ασφαλιστικές δικλείδες που θα υποχρεώνουν όλους τους εμπλεκόμενους να τηρούν τους όρους της σύμβασης.

5. Εξόφληση όλων των μέχρι τώρα οικονομικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ

Μόνο με αυτούς τους όρους μπορούμε να καθήσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων και να προσπαθήσουμε να ορίσουμε ένα σοβαρό, αξιόπιστο, δίκαιο και δημοκρατικό σύστημα ιδιωτικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Κων/νος Κ. Μπεντεβής

Ασκληπιού 30, Ναύπλιο, 21100, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 27520 24760, Fax: 27520 29824 , email: isargolidos@gmail.com