OT Artwork - шаблон joomla Новости

Τηλ: 2752024760, Fax: 27520 29824, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

πλοηγηση

Βρίσκεστε εδώ: Ενημέρωση Μελών/Νέα-Δελτία Τύπου/Δελτιο Τύπου ΙΣΑ 30-3-2020

Σύνδεση

Παρακάτω μπορείτε να συνδεθείτε στην περιοχή μελών. Βάλτε τα στοιχεία που σας έχουν δοθεί. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ. ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ email ΣΑΣ, ή ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΑ.

Υπουργείο Υγείας

eof

Δημοσίευση

Στείλτε μας άρθρα, καταγγελίες, ερωτήσεις με ένα κλικ στο

isargolidos@gmail.com

Αναζήτηση στη σελίδα

Video Gallery

ΝΑΥΠΛΙΟ   30/03/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη με αφορμή τις εξελίξεις της πανδημίας του Covid-19, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κατέληξε στα εξής συμπεράσματα και αποφάσεις:

-Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η ανάγκη στοχευμένων προσλήψεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις Υγειονομικές Δομές του Νομού μας. Πρέπει οι σχετικές διαδικασίες να ξεκινήσουν άμεσα, παρακάμπτοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια.
-Κρίνεται επείγουσα η πρόσληψη επικουρικών ιατρών από την 6η ΥΠΕ, για τη στελέχωση των Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού μας.
-Χρήζει άμεσης οργάνωσης το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με σκοπό την αποσυμφόρηση των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου. Σπατάλη πολύτιμων δυνάμεων και ανθρώπινων πόρων είναι ανεπίτρεπτη και είναι ευθύνη της πολιτείας η σωστή κατανομή τους.
-Είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί άμεσα επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό(μάσκες, γυαλιά, φόρμες μιας χρήσης, γάντια κλπ) σε όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
-Προτείνει τη σύσταση ειδικής ομάδας για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΙΣΑ, της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας και των Δήμων.

-Θέτει, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας, τις φιάλες αίματος των μελών που υπάρχουν στην κοινή Τράπεζα Αίματος, στη διάθεση του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας. Παράλληλα προτρέπει τα μέλη του αλλά και όλο τον πληθυσμό της Αργολίδας, να συμβάλλουν με την προσφορά αίματος.
-Δημιουργεί έναν τραπεζικό λογαριασμό ειδικού σκοπού, προκειμένου ο ΙΣΑ να δέχεται δωρεές για την αγορά εκ μέρους του ΙΣΑ, των επιτακτικά αναγκαίων αναλωσίμων του προστατευτικού εξοπλισμού. Τα υλικά αυτά θα προμηθευτούν το Γ.Ν.Αργολίδας, τα Κέντρα Υγείας και οι Ιδιώτες Ιατροί στον αγώνα τους κατά του κορωνοϊού Covid-19.
-Ζητά να ενταχθούν όλοι οι ιατροί στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να ληφθεί φροντίδα για ένταξη όλων των ιατρών στα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων επαγγελματικών ομάδων. Είναι αυταπόδεικτη  υποχρέωση της πολιτείας.
Ωστόσο οι γιατροί της Αργολίδας(όπως άλλωστε και όλοι οι γιατροί της χώρας) δηλώνουν ότι ανεξαρτήτως της ανταπόκρισης της πολιτείας, είναι έτοιμοι να τιμήσουν τον όρκο τους, επιτελώντας το καθήκον τους, όπως έκαναν πάντα. Αποτίνουμε φόρο τιμής στους συναδέλφους μας, σε διάφορες χώρες του κόσμου, που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους πολεμώντας τον αόρατο εχθρό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ